پوزیسیون متعادل شطرنج

پوزیسیون متعادل شطرنج

چگونه پوزیسیون متعادل شطرنج 100%  داشته باشیم؟

اگر طرفین سوارها را بخوبی گسترش دهند و بکوشند مرکز را مستحکم کنند و مانع بروز ضعفهای پوزیسیونی شوند یا اگر طرفین روشهای پیشگیری را اجرا کنند پوزیسیون هایی پدید می آیند که متعادل خوانده می شوند. پوزیسیون متعادل به معنی برابری امکانات طرفین است ، اما به معنی تساوی بازی نیست.

تساوی واقعی پس از تعویض ها و ساده شدن بسیار حاصل می شود. در این حالت اگر هیچ گونه امکانی دیده نشود ادامه بازی لطفی ندارد و بهتر است نتیجه را مساوی اعلام کرد.

پوزیسیونهای متعادل پس از مرحله شروع بازی اهمیت بسیار دارند. در این نوع پوزیسیون ها ادامه نبرد اصلا ساده نیست زیرا نقاط ضعف آشکار وجود ندارد و اگر هم ضعف جزئی وجود داشته باشد و بهره برداری از آن بسیار دشوار است. زیرا حریف به خوبی از آن حمایت کرده است. در این حالت طرح بازی شطرنج را باید با دقتی دو چندان ریخت.

در پوزیسیونهای متعادل اقدامات جسورانه و بی محابا معمولا راه به جایی نمی برد زیرا دور کردن سوارها به قصد حمله سبب بروز نقطه ضعف می شود و حریف از این نقطه ضعف استفاده می کند.

کسب برتری در پوزیسیون متعادل♥

در پوزیسیونهای متعادل برای کسب برتری در یک نقطه مجبوریم در نقطه ای دیگر به برتری حریف تن دهیم. اما ارزیابی و مقایسه این برتریها و نیز پوزیسیون ها فقط به تجربه و دانش بازیکن بستگی دارد.

به یک نمونه بازی توجه کنین :

در شکل زیر که مربوط به بازی در سال 1946 مسکو است سوارهای سیاه شطرنج گسترش خوبی دارند فقط اسب b6 موقعیت خوبی ندارد اگر این اسب به جناح شاه منتقل شود تعادل کامل پوزیسیونی به بار می آید.

پوزیسیون متعادل شطرنج

اما سفید مرکز رابا b4 وc4 تصرف کرده است و مانع دسترسی سوارهای سیاه به خانه های مرکزی شده است.

بازی این طور ادامه یافت:

Rc1   d5<حرکت 12م>

انتقال اسب به جناح شاه زیاد هم ساده نیست. مثلا اگر سیاه در حرکت 12م Nd7 بازی می کرد سفید با حرکت 13 م که Nd5 است برتری دو فیل می گرفت.

سیاه تصمیم گرفته که مرکز را مستحکم کند . بعد از عقب نشینی اسب به c8 آن را از طریق e7 دوباره وارد بازی کند.

c5    Nc8   14.h3   Bh5    15.Qd2  h6<حرکت 13م>

معلوم می شود که عقب نشینی اسب به c8 موقت نبوده است.همین امر سبب ضعف ماندگار و دائم سیاه شود.سفید در ضمن تقویت مواضع خود لحظه ای از اسب مسئله دار سیاه غفلت نمیکند.

Rfe1   a6   17.Rcd1   g5<حرکت 16م>

سفید با حرکات درست جلوتر بازی را بنفع خود فیصله می دهد.

N*g5 B*e2 19.N*f7  K*f7  20.Q*e2 N8e7<حرکت 18م>

+Qh5+ Kg8   22.B*h6  Qd7  23.Re3  Nf5<حرکت 21م>

N*d5    q*d5   25.Rg3+   N*g3  26.Qg6<حرکت24م>

سیاه واگذار کرد.

در چنین پوزیسیونهای مهارت و قدرت شطرنجبازان آشکار می گردد. هر بازیکنی با بررسی دقیق بازیهای استادان می تواند اطلاعات و مهارت خود را در این نوع پوزیسیون ها افزایش دهد.

نوشتهٔ پیشین
دفاع و ضد حمله
نوشتهٔ بعدی
ورود به آخر بازی
نظرات کاربران

آخرین مقالات

فهرست
0